G2 computer issue with transmitter

Please register or login

Welcome to ScubaBoard, the world's largest scuba diving community. Registration is not required to read the forums, but we encourage you to join. Joining has its benefits and enables you to participate in the discussions.

Benefits of registering include

  • Ability to post and comment on topics and discussions.
  • A Free photo gallery to share your dive photos with the world.
  • You can make this box go away

Joining is quick and easy. Log in or Register now!

Adam Z.

New
Messages
3
Reaction score
0
Location
Czech Republic
# of dives
25 - 49
Hello everyone,

I would like to ask you for your advice with my issue.

I have G2 computer from scubapro + transmitter like 2 years - never been any problem with them till now. My computer stoped showing the pressure in my tank. So i decided to change the battery inside the transmitter, this didn't help.

When I am really close witth my computer to transmitter the computer shows the pressure corectly, but after i reach the water from shore the prossure disappears.

Another thought was pair again the transmitter - this also didn't help.

Next step was change the transmitter with my buddy. We changed transmitters, he take main and I take his transmitter - again we did pairing with transmitters, this went well - after what we reach the surface his computer start showing pressure and my didn't. After dive we found out, that his computer pair with his transmitter on my automatic.

I will be glad for any ideas or possibilities, or wha to try to found out what is an issue.
 

Hatul

Contributor
Messages
4,296
Reaction score
673
Location
Tustin, California, United States
# of dives
500 - 999
Sounds like something is off in your wrist unit. Just take it to a Scubapro dealer and have them send it in for service. I've had good results with Scubapro service.
 
OP
A

Adam Z.

New
Messages
3
Reaction score
0
Location
Czech Republic
# of dives
25 - 49
Thank you for your answer - today I was in swimming pool so I have a new edit:

I borrowed brand new transmitter from our local dive center - in this center i did pairing with this new transmitter.

At the pool on surface I set up my gear, start my G2 computer and the pressure showed up on display. Then i was like 20 min on surface and then jumped in water, but the computer didn't show pressure in tank - so I assume that something is with computer.
 

Stefan Liden

Registered
Messages
7
Reaction score
5
Location
Sweden
# of dives
1000 - 2499
I've had a lot of issues as well. It worked well for a while but then it stopped. Came on again when I changed modes but then went away again.
Uploading to Subsurface still show that the pressure was registered though.

Have never had these issues with two transmitters with Shearwater Nerd.
 

scubadada

Diver
Staff member
ScubaBoard Supporter
Messages
16,012
Reaction score
13,118
Location
Philadelphia and Boynton Beach
# of dives
1000 - 2499
I'll guess the antenna in your wrist unit, broken wire or something. I had this problem with a Teric. I would get the tank pressure when the computer and transmitter were essentially touching, nothing when they were separated a short distance. I hope your computer is under warranty.
 
https://www.shearwater.com/products/teric/

Top Bottom