• Welcome to ScubaBoard


  1. Welcome to ScubaBoard, the world's largest scuba diving community. Registration is not required to read the forums, but we encourage you to join. Joining has its benefits and enables you to participate in the discussions.

    Benefits of registering include

    • Ability to post and comment on topics and discussions.
    • A Free photo gallery to share your dive photos with the world.
    • You can make this box go away

    Joining is quick and easy. Login or Register now by clicking on the button

SL960 D and SL961 Issues

Discussion in 'SeaLife' started by BHB ScubaTroll, Jun 20, 2009.

  1. BHB ScubaTroll

    BHB ScubaTroll Solo Diver

    # of Dives:
    Location: Florida Diver
    6,642
    489
    I have both the SL960 D and SL961 digital flash units.

    In both cases, the switch magnet has rusted. I've cleaned both as much as I can but the corrosion now requires that I carry an external magnet in order to charge both strobes.

    Is there a way for me to order just the magnet, or just the switch with the magnet? I have no problem unscrewing the two screws, opening the cover, popping in/out the switch mechanism and putting it all back together.

    The corrosion has gotten so bad on the SL961 that the switch slides with the movement of the camera. If I tilt the camera, the switch will move left or right on its own. I have corrected that for the moment with a small bit of wadded paper behind the magnet. That has also helped with the magnet making its contact, but I am sure this is just a temporary fix

    Thanks,
    Jim
     
  2. sladerer

    sladerer Dive Con

    # of Dives: 500 - 999
    Location: Florida, USA
    295
    16
    Jim,

    Did you try contacting SeaLife customer support directly? 856-866-9191
    I've always gotten terrific service from them.

    Scott
     

Share This Page